statystyka Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Blog > Komentarze do wpisu

Nalewka z muchomora na bóle

Nalewkę z muchomora czerwonego stosujemy wyłącznie do nacierania. Nie wolno jej pić. Za to oddać nam może wiele przysług przy bólach korzonków lub stawów. 

muchomory

Do przygotowania nalewki na muchomorach czerwonych potrzebujemy tylko grzybów i spirytusu. Proporcje zależą od ilości muchomorów oraz wielkości naczynia jakim dysponujemy. A powinna to być ciemna butelka. 

Zebrane w lesie młode i zdrowe muchomory (a ich rośnie chyba najwięcej) kroimy w drobne kawałki. Wrzucamy je do ciemnej butli tak aby zajęły połowę objętości. Do pełna zalewamy butlę spirytusem. Nastaw zostawiamy w spokoju na miesiąc. 

Zobacz też: Przepis na nalewkę z dziurawca

Po miesiącu nalewka na muchomorach jest już gotowa. Przeznaczona jest tylko do użytku zewnętrznego. Nacieramy ją chore miejsca przy bólach stawów i bólach korzonkowych. 

czwartek, 21 września 2017, piotras1011

Polecane wpisy

  • Nalewka tybetańska na czosnku

    Kuracja przeprowadzona za pomocą czosnkowej nalewki tybetańskiej podobno odmładza. Nawet jeśli w to nie wierzymy, to nalewkę warto zrobić bo na pewno uodparnia

  • Nalewka z tarniny dla cierpliwych

    Z przepisów na nalewkę z tarniny ten podany poniżej jest ciekawy co najmniej z dwóch powodów. Po pierwsze - w efekcie otrzymujemy bardzo mocną nalewkę. Po drugi

  • Nalewka pigwowa po francusku

    Ten przepis na nalewkę z pigwy jest stosunkowo prosty. Natomiast sposób przygotowania nalewki z pigwy po francusku jest niecodzienny. Otrzymany trunek nie jest

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: