![]() ![]() ![]() |
Blog > Komentarze do wpisu
Nalewka z muchomora na bóleNalewkę z muchomora czerwonego stosujemy wyłącznie do nacierania. Nie wolno jej pić. Za to oddać nam może wiele przysług przy bólach korzonków lub stawów. Do przygotowania nalewki na muchomorach czerwonych potrzebujemy tylko grzybów i spirytusu. Proporcje zależą od ilości muchomorów oraz wielkości naczynia jakim dysponujemy. A powinna to być ciemna butelka. Zebrane w lesie młode i zdrowe muchomory (a ich rośnie chyba najwięcej) kroimy w drobne kawałki. Wrzucamy je do ciemnej butli tak aby zajęły połowę objętości. Do pełna zalewamy butlę spirytusem. Nastaw zostawiamy w spokoju na miesiąc. Zobacz też: Przepis na nalewkę z dziurawca Po miesiącu nalewka na muchomorach jest już gotowa. Przeznaczona jest tylko do użytku zewnętrznego. Nacieramy ją chore miejsca przy bólach stawów i bólach korzonkowych. czwartek, 21 września 2017, piotras1011
TrackBack
|