statystyka Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Blog > Komentarze do wpisu

Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych, a ściślej mówiąc gulasz z serc kurzych, to potrawa dla miłośników podrobów. Zaletą gulaszu jest niska cena i szybkie przygotowanie. 

gulasz

Do przygotowania gulaszu z kurzych serduszek potrzeba:

  • 0,5 kg serc drobiowych
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • marchewka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól pieprz
  • majeranek
  • pietruszka zielona
  • olej

Przygotowanie gulaszu z serc drobiowych jest proste. Najpierw drobno siekamy cebulę i podsmażamy ją na patelni. W czasie gdy na wolnym ogniu cebula się podsmaża my przygotowujemy serca kurze - odcinamy części z końcówkami żył i tłuszczem.

Zobacz też: Jak usmażyć cebulę

Gdy cebula się usmaży przerzucamy ją do garnka a na tej samej patelni podsmażamy kurze serca. Następnie wrzucamy je do garnka z cebulą a na patelnię wylewamy szklankę wrzątku. Patelnię płuczemy z pozostałych smaków i wodę wlewamy do garnka. 

Garnek stawiamy na gazie i wrzucamy do niego przyprawy. Dodajemy także starty na tarce czosnek i pokrojoną marchewkę. 

Czytaj też: Przepis na zupę gulaszową

Teraz kucharz może iść na kawę. Gulasz na wolnym ogniu powinien się gotować tak długo aż serca będą miękkie, czyli co najmniej godzinę. 

Gulasz na talerzu posypujemy posiekaną pietruszką. Podajemy z ryżem lub kaszą.

Zdjęcie poglądowe

czwartek, 06 kwietnia 2017, piotras1011

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: